Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
PSİKO-SOSYAL YARDIM SERVİSİ

PSİKO-SOSYAL YARDIM SERVİSİ

    -Psikolog ve  infaz ve koruma memurundan  oluşan psiko-sosyal yardım servisi; personel ve hükümlülerin ruh ve beden  sağlığı ve bütünlüğüne ilişkin koruyucu, geliştirici programları araştıran,  uygulayan ve gerektiğinde tedavi sürecine katılarak psikolojik destek ve  müdahalede bulunmaktadır. Ayrıca hükümlülerin bireysel özelliklerini, yaşam  koşullarını ve suç işleme nedenlerini belirleyerek bireysel gelişmelerine  yardımcı olunarak, kurum yaşamına uyumlarını ve toplumsal yaşamla uyuşmaları  sağlanmaya çalışılmaktadır.


      -Bireyin yeniden suç işlemesini engelleyecek  önlemleri alınmakta ve gerektiğinde aileler ile görüşme yapılmaktadır. Bu amaçla,  cezaevine gelen her hükümlü ile onları tanıma amaçlı ön görüşme yapılmaktadır.  İlerleyen süreçte psiko-sosyal servise dilekçe ile başvuran hükümlüler ile  sorunları hakkında bireysel görüşmeler yapılmaktadır. Hükümlülerin boş  zamanlarını değerlendirme ve salıverilmelerinden sonra topluma uyum süreçlerini  kolaylaştırmak ve kurum dışındaki yaşamdan kopmamalarını sağlamak amacıyla  tiyatro gösterimi, konser, bilgi yarışması, münazara, çeşitli konularda  seminerler düzenlenmektedir. Ceza İnfaz kurumunda bulunan ve ekonomik durumları  iyi olmayan hükümlülere yardım sağlamak amaçlı sivil toplum kuruluşları ile  bağlantı kurularak özellikle kıyafet yardımı gibi yardımlar sağlanmaktadır.


      -Kuruma yeni gelen her hükümlü ile ilk  görüşmeleri sosyal hizmet uzmanı yapmaktadır. Bu görüşmelerde hükümlünün  fiziksel, zihinsel, duygusal özellikleri, ilgi ve yetenekleri, aile ilişkileri,  geçmişi ve eğitim bilgileri, yaşadığı sosyal çevrenin özellikleri, ihtiyaçları  ve beklentileri, psikolojik durumu psiko-sosyal servis görevlileri tarafından  anlaşılmaya çalışılmaktadır. Gelen hükümlüye kurum yaşantısı, kurum kuralları,  kurum içerisinde sahip olduğu bireysel haklarla ilgili bilgilendirme yapılmakta;  Kurumdaki diğer yetkililerle beraber hükümlünün yaş, kişilik özellikleri göz  önünde bulundurularak kendisi için en uygun olan koğuşa yerleştirilmesi  yapılmaktadır. İlk 15 günlük devre içerisinde hükümlünün kuruma uyum sağlayıp  sağlamadığı gözlenmeye çalışılmakta, hükümlünün cezaevine uyum sağlayabilmesi  için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Adres

Büğdüz Köyü Oğuzhan Mevki Cevat Sayılı 4.Sokak No:4/A

Telefon

TLF:0248 277 27 00

FAX: 0248 277 27 05

E-Posta

burdur.acikisaretadalet.gov.tr